Tuesday 6 January 2015

Vaatetussuunnitelma vuodelle 2015

Jälkeenpäin tarkastellessa viime vuoden vaatebudjetti asettui alle 300 euroon. Tämän vuoden vaatetussuunitelmaa ja budjettia miettiessä en tällä hetkellä näe syytä budjetin tarkoituksenmukaiselle kasvattamiselle, mutten myöskään pakonomaiselle rajoittamiselle.

"Silmäilylista"
Seuraavan vuoden suurin yksittäinen hankinta on varmasti uusi puku. Vanha ja uskollinen työjuhtani alkaa osoittaa hiipumisen merkkejä, kiilteleviä kuluneita kohtia ja pienoista rispaumaa. Jos puku on muun kuin mustan värinen, pitää hankkia myös uudet mustat yleiskäyttöhousut.

Viime vuoden aikana onnistuin hukkaamaan ihanimman ja ainoan siistimmän neuleeni, ja vaatekaapissani on lokakuusta lähtien ollut ammottava aukko. Koska olen yhden ihanan neuleen myötä melko ronkeli mallin ja materiaalin suhteen, olen päättänyt täyttää aukon neulomalla. Langat ja napit löytyvät valmiiksi, joten budjetista neule ei tilaa vie.

Myös siistin, paksumman ja lämpimän villatakin kokoinen aukko on olemassa, ja varastosta löytyy lankoja joille sen voisi kuroa umpeen. Malli tosin on hakusessa, eikä tarve ole aivan huutava, joten tämä käsityöhaaste jää suosiolla odottamaan järjestyksessä vuoroaan.

Liehuvahelmainen mekko on vilahdellut päässäni sen verran pitkään, että ennen kesää olisi paikallaan saada käyttöön uutta ja naisellista, pohkeita paljastavaa liehuketta. Ihanimmista ihanin ja kevyimmistä kevyin silkkijerseykangas on odotellut neulojatartaan liian pitkään.

Osa budjetista suutarikäynteihin, sukkaosastolle ja löytöjä varten...
Eiköhän budjetti pysy kohtuullisen linjassa edellisvuoden kanssa. Paitsi jos tietenkin antaudun italialaisten villakankaiden ja mittatilauspukujen teetättämisen vietäväksi...

Miltä sinun vaatebudjettisi ensi vuodelle näyttää?

6 comments :

  1. Toi sun budjetti tuntuu musta kyllä todella pieneltä! Hienoa jos tulet noin vähällä toimeen. Meinaatko, että ettet tarvitse yhtään t-paitaa tms.?
    Itse en ole tehnyt mitään tarkkaa suunnitelmaa vielä, muutamia ideoita on. Varmaan budjettini tulee olemaan noin 1.000 € kieppeillä. Kuullostaa kyllä tosi paljolta, varsinkin jos vertaa sinuun.
    Ajattelin katsoa aina kausittain (jokaisen P333 jakson jälkeen), mitä tarvitsen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiukkaa budjettia ei ole, mutta edellisen vuoden kulutusta katsomalla ja omaa vaatekäyttäytymistä analysoimalla tuntuisi hienolta päästä tänäkin vuonna samanlaisiin lukemiin. Realistista vai ei - en osaa vielä sanoa, sillä yksikin suurempi hankinta keikauttaa budjetin helposti kumoon, kuten pelkään puvun tekevän. Päällis-tpaitojen tarvetta tulee nykyvarastoilla tuskin hetkeen olemaan, ja alus-tpaidat lasken alusvaatteisiin ;)

      Rehellisyyden nimissä myös aiempina vuosina hankittua kangasta ja neulelankaa löytyy myös jonkin verran, eivätkä tällaiset valmiit varastot lukeudu ylläolevaan budjettiin.

      Tuo sun 1000€ budjetti kuulostaa realistisemmalta siinä vaiheessa, kun alkaa olemaan aika kuluneiden vaatteiden korvaamiseen uusilla, astetta paremmilla kappaleilla.

      Delete
  2. Mulla myös hakusessa neulepaidat, ovat niin monikäyttöisiä ja helppo yhdistellä muiden vaatteiden kanssa. Mulla ei ole hajuakaan, että mikä voisi olla realistinen budjetti mun vaatehankinnoille, koska en ole ikinä laskenut paljonko vaatteisiin laitan rahaa. Nyt kirjaan ostoksia ylös, niin ihan mielenkiintoista nähdä paljonko lopulta vaatteisiin menee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itse tajusin ohuiden neuleiden ihanuuden vasta äskettäin kun löysin käyttööni hieman tavallisesta poikkeavan mallin! Se on ihanaa kun neuletakin voi melkein aina vetäistä kaiken muun (ohuen vaatteen) päälle ja ottaa yhtä helposti pois, ja koska se ei ole takki sitä voi käyttää myös sisällä, se ei rypisty... :)
      Sama tilanne oli vuosi sitten omalla kohdalla, ja rahankäytön seuraaminen toi hieman suuntaviivaa budjetointiin. Pahin virhe taitaa olla että väsähtää ja jättää kirjaamisen kesken, toivottavasti onnistut välttämään sen sudenkuopan!

      Delete
  3. Kuuntele teetetyn puvun seireeninlaulua:
    Ompelijan tekemä omien mittojen mukainen pukuu~~
    Istuu täydellisesti ja sitä voi suurentaa tai pienentää jos tarpeen ~~~
    Ihanin kampalankavillakangas hyväilee käsiäsiiii~~
    Joka nippeli ja nappeli on toiveidesi mukaineeen~

    (kunnioitan kyllä niukkaa vaatebudjettiasi! minulla meni sukkahousuihin ja alusvaatteisiin jo melkin sama summa).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oih, en voi olla kuulematta moista!
      Muutamia paikkoja on jo tullut kierrettyä "sillä silmällä", tarkastellen työn jälkeä, hypisteltyä pukukankaiden erilaisia materiaaleja ja ihaltua kankaan kudetta...
      Se on varsin~~ mukaansa vievää~~

      Delete