Thursday 26 March 2015

Pehmeyden uusi ulottuvuus

Futonilla nukkumisen hyvien puolien vastapainoksi yksi huono puoli on siinä, että ohut futonpatja ei ole kovin ideaali kyljellään nukkujalle.

Vaikka sänkytilanne on meillä ollut jo pitkän aikaa parempi kuin edellisessä sängynkorvikepostauksessa, on siippa jo jonkin aikaa hienovaraisesti nurissut kipeytyvistä hartioista ja lonkista. 

Futonimme ei alun alkaenkaan ollut sieltä paksuimmasta päästä, sillä aluksi ajatuksena oli helppo liikuteltavuus ja ennen kaikkea kasattavuus, sillä ohut patja taittuu helpommin rullalle päivän ajaksi. Koska patjan yksi ehdoton edellytys oli, että se on tarpeeksi leveä kahden hengen mukavasti nukkua, niin paksumpi patja olisi vain liian painava. Ainakaan en itse jaksaisi sen kanssa kovin monta kertaa tapella, saatika sitten lähes joka päivä.

Mutta se ohuus. Ja kipeytyvät ruumiinkulmat.

Onneksi ongelmaan löytyi helppo ja edullinen ratkaisu.



Nimittäin kahden hengen levyinen, pituussuunnassa kolmeen osaan taittuva vaahtomuovipatja.

Jotenkin aina suuresti ilahduttaa, että kaikenlaisia patjoja, patjanosia ja lisävarusteita löytyy suoraan kahden hengen koossa. Lapsuudenkodissani taikka muilla sukulaisilla ei koskaan moisia ollut. Olenko se vain minä, vai onko tällaisia ollut jo pidempään?

Naapurinukkujan nurina lakkasi kertaheitolla.

Lisäksi patjat saa edelleen helposti kompaktiin kasaan peittojen ja tyynyjen kanssa. Win-win.

1 comment :