Monday 31 March 2014

Kangashaaste & hiushattu

Suurin syy käsityöhaasteeni aloittamiseen oli tämä karvakangas. Pörhöinen ja karvainen, aikoinaan pehmolelun valmistusta varten hankittu. Pehmoleluajatuksesta kuitenkin aika ajoi ohitse ennen kuin sain edes saksiin tartuttua, ja kangas jäi vaille käyttötarkoitusta. Pinta muistuttaa joko pörheää turkista tai tyyliteltyä hiusta.
kaiken alku


Karvareunus? Häntä naamiaisasuun? Kissankorvat sukulaistytölle?
Mietin ja mietin, kunnes--
Karvahattu, joka luo illuusion hiuksista!

Muutamaa vuotta aiemmin sellaista toivottiin joululahjaksi (tosin alkuperäinen ajatus liittyi karvalankaan ja kudottuun myssyyn), ja parempi aina myöhään kuin ei milloinkaan, ajattelin ja piirsin lyhyen googlailun perusteelle peruslumberjack-hatun kaavat. Pari muokkausta ja voila!
karvahattu, karvalakki, kasakkamyssy - rakkaalla lapsella on monta nimeä


Koko mössäkkä on kursittu kokoon käsin. Epäluottamus ompelukoneenkäyttötaitoon ja haastava kangas ei ollut yhdistelmä, jota halusin koettaa.

Hatun sisäpuolelle tein hahtuvalangasta vuoriksi yksinkertaisen virkatun puolipallon, joka on ommeltu käsipistoin kiinni kankaaseen. Käytössä testattu ja todettu - tässä kypärässä pysyy pää lämpimänä ja tuulelta suojassa. Lähinnä puhtaan villaytimen ansiosta.
Karvahatun sisus on puhdasta villaa


Lahjan saajakin yllättyi positiivisesti uusista hiuksistaan.
Myös kasakkalakiksi kommentoitiin, mutta kyllä se on tyylikäs!

No comments :

Post a Comment