Sunday 9 March 2014

Sekalainen elektroniikka

Välillä tuntuu siltä, että johdot ja elektroniikkalaitteet lisääntyvät keskenään omissa pahvilaatikoissaan.
Miten muuten voi selittää sen, että johtosekamelska vain kasvaa ja johtojen määrä lisääntyy, eikä siltikään ole harmainta aavisustakaan mikä johto oli tarkoitettu mihinkin ja tuleeko sitä ilman toimeen?
Kauhuskenaario, jossa arvokkaan härpäkkeen johto katoaa selittämättömästi kierrätykseen ei houkuttele - kuin ei myöskään epämääräinen rykelmä.

Looginen ratkaisuhan tietenkin olisi ottaa jokainen laite erilleen ja siihen sen kuuluvat johdot ja lisäkaapelit ja varakytkennät.

Logiikka pettää, kun tästäkin huolimatta epämääräisiä muuntajia ilman laitetta siunaantuu joka nurkkaan...

Oma ratkaisu: jos en tarvitse laatikon johtoja/muuntajia ennen kesää, olen todennäköisesti hankkiutunut jo eroon laitteesta tai korvannut johdon jonkun muun laitteen johdolla.

Nyt kun vielä tietäisi, ovatko kaikki virtapistoke-usb -muuntajat samanvahvuisia ulosanniltaan...

2 comments :

  1. Löysin talvella ison laatikollisen johtoja, joita ei oltu tarvittu yli kahteen vuoteen. Laitoin ne siis pois. Nyt kesällä olisin halunnut päivittää navigaattorin, mutta sen johto oli ilmeisesti siellä johtolaatikossa.. No, ilman päivityksiäkin on pärjätty.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos kommentistasi!

      Ikävä sattumus! Yleensä ajattelen, että kyllä nyt vuodessa tulisi käytettyä suurinta osaa kaikesta tarpeellisesta, mutta sitten tietysti harvinaisemmat saattavat jäädä käyttämättä... Onneksi kännykkät nykyään tietävät hyvin, mihin suuntaan pitäisi olla matkalla :)

      Delete