Monday 7 April 2014

Pikkumustan muodistusmuokkaus

Pikkumustan muodistus oman maun mukaiseksi:
Muodistusprosessin kuva ennen/jälkeen


Projekti 333 -mukaisessa vaatelistassani paljastui äkillinen aukko: hääjuhlapukeutuminen.


Olin ajatellut, että tämä mekko sopisi kaikkiin hieman fiinimpiin tilaisuuksiin erilailla asustettuna, mutta oma sisäinen tapanatsini nousi häiden kohdalla vastaan. Eihän häihin nyt vain VOI pukeutua valkoiseen mekkoon!


Aina vaihtoehtona olisi ollut kaivautua jo omistamieni muiden vaatteiden pariin, ja vetäistä päälle juhlissakin usein käyttämääni valkoiset housut & siisti paita yhdistelmään, mutta vastalöytynyt mekkominäni ei halunnut antaa houkutukselle periksi. Housuasut ovat kertakaikkisen käteviä - mutta jotenkin niistä puuttuu helman heilahdus, vyötärön kapeus helman runsautta vasten, tietty hupsuus ja tyylikkyys...

Ajatus siitä, ettei minulla kerta kaikkiaan ollut mitään kivaa päällepantavaa, oli itänyt takaraivossani jo jonkin aikaa, kunnes ollessani kirpputoriseuralaisena törmäsin tähän kaunokaiseen. Hinta 4 euroa. 

Malli on yksinkertainen ja mekko sopii mukavasti päälle. Materiaali ei vaikuttanut juhlaunelmalta, vaan enemminkin hieman arkiselta, kulutusta kestävältä valinnalta. Järkeilin, että sen lisäksi että saisin jotain päällepantavaa tulevaan tilaisuuteen, saisin vaatevalikoimaani vihdoin lbd:n, jota monissa listauksissa hehkutetaan mitä monikäyttöisimpänä vaatekappaleena.

Mutta mutta.
Taas kerran vaatteessa oli yksityiskohta, joka ei aivan miellyttänyt. 
Kanariankeltainen vyötärönauha, hieman liian korkealla omaan luonnolliseen vyötärööni nähden ja hieman väärän värinen.

Ratkaisu oli helppo: sakset käteen ja päälleommeltu nauha pois. 

Tällaisista muodistuksista tykkään: helppo, nopea ja yksinkertainen tulos.
Minimaaliset mahdollisuudet ryssiä vaate käyttökelvottomaksi.

Kuvassa mekon alla on pitkähihainen lämpöaluspaita - en siis lisännyt itse mekkoon sen kummempia hihoja.

Päälle korut ja asusteet, silkkinen juhlahuivi kaulaan, juhlakengät jalkaan ja laukku käteen - sovelias kokonaisuus häihin VALMIS.

Nämä juhlat kyllä aiheuttivat P333-projektissani auttamattoman kaaoksen. Mekkoa, juhlalaukkua saatika kenkiä ei oltu suuniteltu otettavaksi mukaan käytettävien vaatteiden listaukseen.

No, life goes on...


2 comments :

  1. Voisiko olla, että vyötärönauha ei ollutkaan vyötärölle tarkoitettu, vaan sen ylle, koska selkeä vyötärölinja hameessa on alempana. Tykkäsin siitä nauhasta, se toi ryhtiä ja pilkettä mekkoon, oletko ajatellut eri väristä nauhaa. Ja ehkä hihattomana kera hartiahuivin? Minun silmiini olit eduksesi ekassa vaihtoehdossa! Mutta en tarkoita loukata, omia valintoja tietenkin!

    ReplyDelete
  2. Kiitos kommentistasi!
    Keltainen nauha tosiaan toi oman twistinsä mekkoon, ja juuri kontrastinauhan takia mekko silmiini alunperin tarttuikin.
    Mekko toimii käytössäni kuitenkin paremmin ilman kiinteää ja sen väristä nauhaa, kun vöitä ja irtonauhoja voi yhdistellä vapaammin. Tässä mekossa pohjimmainen ajatus oli nimenomaan yhdisteltävyys muiden vaatteiden kanssa. Kirjoitan tästä lisää myöhemmin.
    Lisäksi takana nauha ei ollut 100%sti edukseen ;)

    ReplyDelete