Thursday 31 July 2014

Mahdollisimman yksinkertaisesti rannalle

Miksi panostaa varsinaisiin rantavaatteisiin?

Kaikki tarpeellinen on muutenkin käden ulottuvilla.

Kaverini kutsui minut mukaansa rannalle. Autolla mentäisiin ja koko päivä oltaisiin. Mikäpä ettei - paitsi ettei minulla ollut käden ulottuvilla juurikaan rantavaatteita.

Hankin kyllä joitain vuosia sitten ihanat rantavermeet: ylä- ja -alaosan, samasta uimavaatekankaasta tehdyn, mahan peittävän halter-yläosan, jonka voi kätevästi vetäistä bikinien päälle ja vielä mätsäävän minihamosen - uimapukukankaasta myöskin. Lyhyesti sanottuna siis täydellisen rantasetin, jolla voisin paljastella tai peitellä juuri niin paljon kuin mieli tekee ilman että tarvitsee miettiä lainkaan mitkä päällä voi pulahtaa veteen ja mitkä pitää erikseen ensin riisua. 

Mutta mutta... 
Setti sijaitsi paikassa, josta en sitä saisi käsiini ennen h-hetkeä.

Otin sitten asiaan hieman toisen lähestymistavan: mitä saisin napattua mukaan nopeasti ja ilman häsläystä. Lisäksi jotain rannalle tarvittavia peruselementtejä piti saada mukaan, kuten jonkinlainen uima-asu, selkää ja hartioita paahteelta suojaava kerros ja päätä suojaava lieri.

Yksinkertaisista aineksista syntyi sitten päivän rantalook.
Kauluspaita on normaali valkoinen kauluspaita, jonka kangas on itsessään melko ohutta. Paidan mallia ja leikkausta en aivan voi sanoa rakastavani, joten pieni altistus merivedelle ja kulumiselle ei aiheuttanut suuria tuskia. Hyvä vaan että saan käytettyä :) Hattu on hellehattu muutaman vuoden takaa ja uimavaatteet sitten arkikäytössä olevat niin sanotut halliuikkarit: perus musta setti valkoisine vauhtiraitoineen.

Merellä tuli vietettyä ihana päivä, eikä paahteesta tarvinnut huolehtia. Taisi jopa olla ensimmäinen kerta kun en rannalle mentyäni palannut takaisin punaisena. Aivan niin kuvauksellinen en tainnut olla kuin olisin voinut, mutta tärkeintä oli että oli hauskaa ja että sai sekä oltua auringossa että pulahdeltua veteen niin paljon kuin vain halusi. 

Hämmennyksellä muistan, miten edellisellä uimavaateshoppailukerralla kaverini oli täysin sitä mieltä, ettei hän kehtaisi mennä rannalle ilman kunnollisia rantavarustuksia (joihin siis kuuluivat perusbikinien lisäksi myös uimapukualaosan alle tulevat uimapuvunalushousut, bikiniyläosan alle lätkäistävät rintapalat ja lipokkaat. Näitä sitten metsästettiin jonkin aikaa. 


Itse olen ollut täysin tyytyväinen omistamaani bikinisettiin, eikä nykyisessäkään kombinaatiossa ollut sen kummempaa valittamista. Uimahalliasussa oli kenties jopa mukavampaa oleskella kuin ranta-asussa, sillä nämä tuntuvat jo kuin toiselta iholta. Toivottavasti se ei tarkoita, että kangas on alkanut hapertumaan...

2 comments :

  1. Olet oikeassa, ns. rantavaatteille ei ole todellista kutsumusta, totesin saman tänä kesänä kun useat tarkoitukseen hankitut vielä odottavat käyttämättömänä vuoroaan. Näillä tarkoitan itse erilaisia olkaimettomia rantatoppeja ja mekkoja esimerkiksi jotka eivät välttämättä muualla sitten ole edustuskelpoisia. Turha tehdä asioista monimutkaisia, perus-sortsit ja hameet hihattomien paitojen kanssa ovat niin vaivattomia vetää päälle, ja myöhemmin niissä vaikka lompsia kahville. -MUTTA, sinulla se vasta monimutkaiselta kuulosti... Mitä ihmettä ovat "bikinien alle puettavat alushousut" ym. muut rintaläpät?? :)) Täh..näin ymmälläni en jostain lukemastani ollut vähään aikaan etten edes ymmärrä mitä noilla tarkoitetaan, ja sellaisiako ihan myydään. Olivat kuinka hienot tahansa en kuuna päivänä suostuisi pukemaan bikinien alle mitään varaosia :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos kommentistasi!

      Olen aivan samaa mieltä, monimutkaisuudesta on vain haittaa!

      Mutta ymmärrän kyllä niitäkin, joille rannalle meneminen on suuremman kynnyksen takana, ja sitten omaa mieltä yritetään buustata kaikenlaisilla lisävarusteilla.

      Mainitsemani lisävarusteet tosiaan tuntuivat joskus olevan elinehto erään kaverin rannalle saamiselle.
      Ja totta kai sellaisia myydään, mikä myy! :D
      Jos asia kiinnostaa tarkemmin, niin näköjään esimerkiksi ebaysta ainakin löytyy tuollaisia bikinien alle tulevia rintaläppiä (tai oikealta nimeltään bra padsejä) ja bikinien alle puettavia alushousuja.

      Toppaukset nyt ovat aika yksiselitteiset, mutta itseäni hämmensivät ennen kaikkea nuo alushousut. Miksi tunkea pikkubikinien alle vielä lisää kamaa hankaamaan? Selitys helpommasta peseytyvyydestä ja hygieniasta ei aivan vakuuttanut...

      Delete