Tuesday 28 October 2014

Pieniä, yksinkertaisia iloja

Tärkeintä elämässä on tehdä sitä mistä nauttii. 

Jotta tärkeille asioille jää aikaa, täytyy ajankäyttölle, aikatauluille ja jatkuville sovituille menoille tehdä jotain. Aikaa syöviä, epämieluisia asioita pitää karsia.

Tällä hetkellä nautin erityisesti:

* hitaan aamiaisen syömisestä kotona, samalla kun juon rauhaksiin teetä. Usein niin, että samalla puuhastelen jotain pientä, josta nautin, kuten lueskelen blogeja tai katselen jotain kevyttä ja kaunista koneelta. Jos asuisin kämpässä, josta olisi kauniit maisemat luontoon seuraisin varmasti usein myös valon leikkiä puiden oksilla.

* pyöräilystä hieman pidemmälle. Tärkeintä on päästä pois kaupungista johonkin, missä taas tuntuu siltä että on tilaa hengittää ja haistaa metsän tuoksu.

* käsitöiden tekemisestä puistossa. Tärkeimpiä tekijöitä ovat raikas ilma, valo, rauhoittava äänimaailma ja rauhaisa puuhastelu. 

* teehetkestä ulkona ja termoskannusta juotuna, usein joko puiston penkillä tai kesäsäällä piknik-alustan kanssa. Usein mukana on joko jotain luettavaa tai puheseuraa. Kylmemmälläkin säällä tästä voi nauttia, tosin hieman lyhyemmissä pätkissä ja huolellisemmin pukeutuneena.

Viime viikonlopun puistoteehetkelläni nautin suunnattomasti myös mukanani olleista väreistä.

Vapaapäivät rentouttavat parhaiten kun saa liikkua omalla aikataululla ja omaan rytmiinsä. Jos joka päivälle on suunniteltu ohjelmaa, tuntuu helposti ettei ehdi lainkaan rentoutua vaikka onkin ns. vapaalla.

”Tyhjän ajan” jättäminen kalenteriin vaatii tietoista asennoitumista, sillä vapaa-päivillä on taipumusta täyttyä kuin itsestään. Toki ystävät ja sukulaiset ovat tärkeitä, mutta tärkeintä on tasapaino.

2 comments :

  1. Itsekin nautin hitaista aamiaisista ja rauhassa haudutetun teen nauttimisesta. Teekuppeja saattaa mennä kolme-neljä ja aikaa tunti, blogeja lueskellessa, uutisia katsellessa tai vain muuten haaveillessa. Olen huomannut, että kun teen asioita joista todella nautin, saan siitä jotenkin erilailla energiaa koko päiväksi. Positiivisen fiiliksen voimaa ei pidä aliarvioida :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jep! Hitaus, oma tahti ja mukavien asioiden puuhastelu, niistä saa energiaa jaksaa taas kiireisempinä päivinä. Vapaapäivän aikataulutus (etenkin tiukka sellainen) on vapaa-päivän tuhlausta, sillä tiukalla aikataululla ei ehdi mihinkään oikein pysähtyä ja mistään oikein nauttia :)

      Delete